چاپ دیجیتال ایدهای مناسب برای چاپ کم تیراژ

چاپ دیجیتال برای چاپ سفارشات رنگی، سیاه و سفید و کم تیراژ ایده آل است. بر خلاف اکثر روشهای چاپی، نیازی به استفاده از فیلم و کپی پلیت نیست.
به جای آن با استفاده از یک فایل PDF یا Postscript و یا فایلهای مناسب دیگر تصویر به صورت دیجیتال بر روی سیلندر چاپ منتقل میشود.
با کنار رفتن پلیت چاپ، هزینههای تولید کاهش مییابد، هرچند قیمت تمامشدهی یک فرم چاپشدهی آن به دلیل استفاده از تونرهای مخصوص، در مقایسه با افست گرانتر است.
امروزه در تعدادی از ماشینهای چاپ دیجیتال، استفاده از مرکب چاپ به جای تونر آغاز شده است.
از آنجا که در این روش نیازی به استفاده از پلیت نیست، امکان انجام تغییرات مختلف، مثل نام و آدرس گیرنده در هر یک از صفحات چاپشده وجود دارد.
چاپ دیجیتال را میتوان با مرکب مشکی یا رنگی انجام داد، بنابراین یک نسخهی کاملاً اختصاصی برای گیرنده ارسال میشود، که با بقیهی نسخههای چاپ شده متفاوت است.
وجود نرمافزارهای پیشرفته این امکان را برای چاپ دیجیتال فراهم کرده تا با استفاده از دیتا بیس (Data Base) خواستههای مشتری را، مثلا در چاپ آگهیهای مورد نظر وی در یک مجله اعمال کند.
چاپ دیجیتال امکان چاپ با تیراژ بسیار کم، چاپ مجدد و چاپ برجسته تقاضا را فراهم میکند. نمونهای از آن را میتوان در انتشار کتابهای مختلف ملاحظه کرد.
حتما میدونید اگر طرحتون مناسب نباشه و اون طرحو بدین به چاپخونه ممکنه مشکلاتی رو برای شما به وجود بیاره مثل قاطی شدن رنگها ، تار بودن و … پس اگر میخوای طرحهای با کیفیت از سایت فیری پیک به صورت رایگان دانلود کنی حتما به بخش پی اس دی یا وکتور سر بزن.
چاپ دیجیتال لیزری
تحت نام این روش که چاپ دیجیتال است، چندین روش دیگر برای انتقال تصویر از فایل دیجیتال،بر روی سطح چاپشونده وجود دارد، که رایج ترین آن الکتروگرافی یا زیروگرافی است، که متعلق به شرکت زیراکس است.
زیراکس به عنوان تولید کنندهی ماشینهای فتوکپی و تکنولوژی دیجیتال، توسعهی چشمگیری را در بازار کار با این روش، ایجاد کرده است.
این روش بر اساس استفاده از الکترواستاتیک عمل میکند.
در اینجا تصویر به اجزایی بسیار کوچک تقسیم شده و به آن بار الکتریکی مثبت یا منفی داده میشود. هر کدام از این اجزا جنس مخالف خود را جذب میکند، یک سطح حساس به نور مثل یک سیلندر یا یک نوار با الکتریسیتهی ساکن، شارژ مثبت میشود.
در چاپ دیجیتال در دستگاههای کپی یک لنز وظیفهی انعکاس تصویر مورد چاپ را بر روی این سطح حساس به نور دارد.
شارژ الکتریکی مثبت در قسمتهایی که منبع نور روشن و خاموش میشود، (در محلهای تصویردار) باقی میماند، ولی از نقاط بدون تصویر پاک میشوند.
در مورد کار با استفاده از فایل دیجیتال نیز همین اصول حاکم است، اما تصویر با استفاده از یک منبع نور لیزر به صورت نقطه به نقطه بر روی سطح حساس به نور شکل میگیرد.
پس از این مرحله پودر تونر با بار الکتریکی منفی به سطح حساس به نور تغذیه میشود که فقط به نقاط با بار الکتریکی مثبت چسبیده میشود، سپس به این پودر که در حقیقت نقش مرکب چاپ را دارد، حرارت داده میشود تا به طور کامل بر روی کاغذ ثابت شود.
هرچند استفاده از لیزر در این بخش رایج است، اما بهجای آن میتوان تصویرسازی را با استفاده از لامپهای LED (لامپ دیود) یا LCD (کریستال مایع) یا IDE (تصویرسازی با لامپ الترونیک) و یا تجهیزات دیگر انجام داد.
در بعضی از سیستمها مثل ماشین Indigo از مرکب مایع به جای پودر تونر استفاده میشود.
چاپ مغناطیسی
یکی دیگر از روشهای مورد استفاده در چاپ دیجیتال است (روشی که در ماشین NIPSON به کار گرفته شده است).
در اینجا سیلندر چاپ دارای پوشش مغناطیسی است، و تصویرسازی بر روی آن با شارژ مغناطیسی واحدهای بسیار ریز صورت میگیرد.
ذرات تونر شارژ شده، تصویر را بر روی کاغذ منتقل میکنند. در بعضی از این سیستمها فقط امکان چاپ یک رنگ بر روی یک طرف از کاغذ وجود دارد و برای چاپ چهار رنگ نیز نیاز به چهار واحد چاپ است.
سیستمهای دیگری نیز وجود دارند که امکان چاپ چهار رنگ را با انتقال تصویر بر روی لاستیک و تصویر سازی مجدد سیلندر برای هر رنگ فراهم میکنند.
در این ماشینها اکثراً تجهیزات صافی مرتبط، برای مرتب کردن و دوخت فرمهای چاپی استفاده میشود.
انواع ماشینهای دیجیتال شامل: زیراکس، داکوتک، داکوکالِر، کانن و … هستند.
چاپ جوهر افشان
در این روش با دریافت فرمان از فایل دیجیتال، ذرات مرکب بر روی کاغذ اسپری میشوند.
تصویر مورد نظر بر اساس الگوی نقاط، به شکل حروف و یا تصویر گرافیکی ساخته میشوند. با روش اینکجت امکان چاپ فرمتهای بزرگ مثل پوستر یا استفاده از کاغذ رول در اندازهی دلخواه وجود دارد.
ماشینهای اینکجت امکان چاپ بر روی پلاستیک سخت، فلز و یا چوب را برای نمایش قطعات بزرگ فراهم میکند.
اینکجت روش چاپی قابل گسترشی است که به دلیل هزینههای روزافزون چاپ سیلک و همچنین هزینهی ناچیز برای آمادهسازی و شروع کار و قابلیت چاپ مستقیم از فایل، رشد قابل ملاحظهای داشته است.
خب قبل از اینکه بریم سراغ خلاصهی مقالهی امروزمون بهتری اینو بهتون بگم که حتما یه سر به بخش مقالات بزن اونجا اطلاعات خوبی داریم حتما به دردت میخوره
خلاصهی چاپ دیجیتال
مزایا:
- اقتصادی بودن آن برای چاپ کارهای کم تیراژ
- امکان خصوصیسازی اطلاعات
- بدون هزینهی فیلم و پلیت
- کاهش زمان
- امکان چاپ لارج فرمت با ماشین اینکجت
کاستیها:
- کیفیت چاپ در ماشینهای اولیه، نسبت به افست پایینتر بود اما ماشینهای امروزی میتوانند با کیفیت قابل قبول با افست رقابت کند.
- مواد مصرفی آن گرانتر از افست میباشد، مثل کاغذ تونر و …
- سرعت چاپ کند است.
- معمولا در ابعاد کوچک چاپ و عرضه میشوند (هرچند ماشینهای اینکجت با ابعاد بزرگ عرضه میشوند)
- امکان چاپ رنگهای خاص در اکثر این ماشینها وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید